Polityka jakości pizzerii Wytwórnia Pizzy w Lublinie - Znak Jakości

Wiesz co jesz! Oto kilka informacji na temat jakości i doboru skdników jakie stosujemy - co jest przewagą Wytwórni Pizzy na tle innych:

  • Ser prawdziwy, którego głównym składnikiem jest prawdziwe mleko. Nie stosujemy "serów" seropodobnych z utwardzaczami i olejem palmowym (zapycha żyły) ani olejem roślinnym. Nasz ser nie zawiera: konserwantów, spulchniaczy (E500b), regulatorów kwasowości (E339a; E339b); mleczanów: sodu (E325) i potasu (E326); azotanów: sodu (E251) i potasu (E252); a także innych, niż naturalnego pochodzenia barwników łącznie z annato (E160b) (który akurat nie jest z resztą szkodliwy).
  • Wędliny: wyłącznie prawdziwa szynka a nie konserwowa, żadnego MOMa (mięso oddzielone mechanicznie w którym zmielone jest wszystko np. w przypadku kurcząt są to między innymi, grzbiety, skrzydła, szyje...). Np. kiełbasa jest prawdziwą wiejską kiełbasą, a nie czymś za 16 zł za kilogram... Kabanos również jest z grupy tych "twardych" prawdziwych, a nie zwykła, tylko cieńsza kiełbasa (tzw. wkład kiełbasiany).
  • Mięso: kurczak klasy A (nawet w sklepach z "logiem kwiatka" jest nie zawsze tej klasy).
  • Ciasto: bez żadnych polepszaczy.
  • Warzywa: nie gotowe czyli np. poplasterkowane - wszystko przygotowywane na miejscu.
  • Sosy - przygotowywane na miejscu, a nie gotowe produkty tylko do rozlania. Czosnek prawdziwy, nie chiński. Blendowany do sosu codziennie. Podobnie sos pomidorowy - to nie keczup tylko prawdziwy sos z blendowanych pomidorów.
  • Pudełka z satynowaną powierzchnią z atestem.
  • Jasna procedura reklamacji - Sprawdź tutaj.

 

UWAGA! Alergeny - sprawdź czy nasza pizza będzie dla Ciebie OK!

REKLAMACJE - procedury na wypadek dostawy nieudanych pizz

Brak pozycji dla podanych kryteriów.